Belföld

Újabb fideszes ellen indul eljárás: garázdasággal gyanúsítják Orbán emberét

Garázdaság miatt indult eljárás Bede Zsolt, a fideszes Vadhajtások portál propagandistája ellen, mert a belvárosi Polgári Mulatóban letépte Bedő Dávid momentumos országgyűlési képviselő kokárdáját, és le is köpte a frakcióvezetőt.

Hivatalból eljárást indított a rendőrség Bede Zsolt, a Vadhajtások nevű propagandaoldal munkatársa ellen – tudta meg a Telex a BRFK-tól, bár a hatóság nekik küldött válaszában nem nevezte meg konkrétan Bedét.

A BRFK azt írta, „Egy médiában megjelent felvétel alapján hivatalból indított eljárást garázdaság vétség gyanúja miatt egy belvárosi szórakozóhelyen a nemzeti ünneppel összefüggésben tartott rendezvényen történtek miatt”.

Bedő és a szintén momentumos Orosz Anna azért ment el a kormánypárt újságírók „lelki békemenet” néven hirdetett rendezvényére, hogy átadjanak egy Ki a valódi felelős? feliratú pólót Bayer Zsoltnak, Bede Zsolt azonban az útjukat állta, kitépte a kezükből a pólót, majd letépte Bedő kokárdáját, és le is köpte őt, amiről a politikus felvételt készített.

A rendőrség a Telexnek azt írta: gyanúsítottat még nem hallgattak ki. „A rendőrök összesen 42 embert igazoltattak, és két esetben tettek feljelentést rendzavarás szabálysértés miatt” – válaszolta Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kommunikációs osztálya a portál kérdésére. (via Balramagyar)

ELŐZMÉNY:

Támogasd a Közbeszédet. Köszönjük szépen!

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények