Pletykafészek

Voálá – Mesteri fogás 3 összetevőből

Mind az idő, mind pedig a pénz véges, ezért az ilyen receptek aranyat érnek!

Akármilyen gyorsan elkészül, és akármilyen egyszerű hozzávalók is kellenek hozzá, ez bizony egy főétel receptje! Ráadásul nem csak nagyon finom, de egészséges is!

Lássuk, hogyan készül (az arányok változatlanul hagyása mellett a mennyiség természetesen növelhető, vagy akár csökkenthető is, attól függ, hogy hány és milyen étvágyú családtagnak készül a fogás)

Szükségünk lesz fél kilogramm meghámozott, felszeletelt krumplira (a krumplihámozáshoz értelemszerűen a családtagok segítségét is kérhetjük). Az így előkészített krumplit megtisztított, apróra vágott hagymával (2db) együtt serpenyőben, forró olajban megpirítjuk.

Amikor már közel van hozzá, hogy teljesen megpiruljon, 2 gerezd pépesre tört fokhagymát adunk hozzá, és tovább pirítjuk, ameddig úgy nem látjuk, hogy teljesen megpirult.

6 db tojást felverünk, hozzáadunk egy kanál tejfelt, majd megfűszerezzük ízlés szerint (javaslat: só, őrölt fekete bors, bazsalikom, apróra vágott petrezselyem és újhagyma)

A sütőbe az alábbiak szerint tegyük be: melegítsük fel a sütőt 180 fokra, és egy olajjal kikent sütőformába téve tegyük be a már megpirított krumplit, ráöntve a felvert, megfűszerezett tojást.

Sütési idő negyed óra, maximum 20 perc, de ellenőrizzük, hogy rendesen átsült! És már tálalható is! (via tudasfaja.com)

Fotó: Freepik

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények