Pletykafészek

A legfinomabb 10 perces sajttorta

A sajttorta egy igazi desszert különlegesség, amit az utóbbi időben egyre többen készítenek el otthon és egyre több étterem étlapján szerepel.

Sokan abban a tévhitben élnek, hogy sokáig tart az elkészítése és sokba kerül beszerezni a hozzávalókat, ez azonban butaság!

Lássuk azt a receptet, ami tarolt a neten, 10 perc alatt összedobható és nem kell sütni!

Hozzávalók:

  • 150 g étkezés keksz
  • 75 g szobahőmérsékletű puha vaj
  • ½ bögre porcukor
  • 1 evőkanál vanília
  • 1 és ¼ tejszín
  • 100 g krémsajt

Elkészítés:

Dolgozzuk össze a kekszeket a puha vajjal. Ez lesz a tortánk alapja, amelyet helyezzünk bele a tortasütő formába, nyomkodjuk meg, és tegyük a hűtőbe, amíg elkészül a sajtos feltét.

A feltéthez össze kell dolgoznunk a krémsajtot a porcukorral, krémes végeredményt kell kapjunk.

[visual-link-preview encoded=”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″]

Ezután a tejszínhez adjuk hozzá az egy vanília rúd kikapart belsejét, és verjünk kemény, vastag, habot belőle.

A végén össze kell dolgozni a krémsajtos alapot a tejszínhabbal, és azt ráteríteni a kekszes alapra, mehet 2–3 órára a hűtőbe. A végén már csak az áfonyákat kell ráhelyezni, de dzsem is mehet a sajttortánk tetejére. (via tudasfaja.com)

Fotó: Pixabay

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel vagy szóljon hozzá!

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények