Belföld

A kórháztól a Magyar Turisztikai Ügynökség cége veszi át a hévízi tavat és fürdőt

Új üzemeltetési modellt vezet be a kormány Hévízen, és a fürdőt is átalakítanák – írja a HVG.

Új állami cég alakult a a Hévízi Tófürdő felújítására. A Hévíz Gyógyfürdő Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. 20 millió forintos jegyzett tőkével és 80 milliós tőketartalékkal jött létre, de a sokszorosát költik a fürdő felújítására.

A gyógyfürdőt és a mellette működő kórházat eddig a Belügyminisztérium irányítása alatt a Szent András Reumakórház üzemeltette, egy tavaly novemberi kormányhatározat azonban arról rendelkezett, hogy a fürdő turisztikai célú vagyonelemeinek, köztük a tónak és a Hotel Spa Hévíznek az üzemeltetését az új állami gazdasági társaság veszi át. A cég tulajdonosi jogait a Magyar Turisztikai Ügynökség gyakorolja, az ügyvezető, Juhász Szabolcs is az ügynökség embere.

A Termál Online tavalyi cikke szerint a kormányhatározat az új üzemeltetési modell mellett célul tűzte ki a Hévíz-Balaton reptér fejlesztését is – ez utóbbi Lázár János tárcájának feladata, a térség országgyűlési képviselője, Nagy Bálint ráadásul a közlekedési minisztérium államtitkára.

A fürdő fejlesztésével kapcsolatban ugyanakkor tervben van a korábbi hagymakupolás tetőszerkezet visszaépítése is. (via Magyar Narancs)

Fotó: MTI

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?