Belföld

Kálmán Olga: zuhan a forint az újabb megszorítás hírére + VIDEÓ

Varga Mihály pénzügyminiszter a Magyar Közgazdasági Társaság vándorgyűlésén tartott előadást, amelyben elismerte, hogy bajban van a költségvetés, ezért egy újabb megszorítást is belengetett a bankok profitjára mutogatva. Az újabb megszorítás hírére meredeken zuhanni kezdett a forint – írja a lapunknak is eljuttatott közleményében Kálmán Olga, az Árnyékkormány szóvivője.

Az Árnyékkormány szerint sem az emberek, sem a családok, sem a vállalkozások nem bírnak ki több megszorítást, ezért Orbán Viktor megszorító politikájának minél hamarabb véget kell vetni. Éppen elég baj, hogy a kormány az orbáni inflációval Európa legnagyobb élelmiszer-drágulását, a hétszeres rezsiemeléssel pedig Európa legmagasabb gázárát szabadította a magyarokra. Nem lehet a megszorítások következményeit újabb megszorításokkal kezelni, mert egy megszorítás-spirálba kerül a magyar gazdaság – közölte Kálmán Olga.

Hozzátette: ebből mára csak a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány jelenthet kiutat, amely szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után: le fogjuk törni az orbáni inflációt és el fogjuk érni, hogy ne az árak, hanem a bérek és a nyugdíjak emelkedjenek – zárta közleményét a szóvivő.

Varga vallomása a megszorításokról:

Ha tetszett a cikk és érdekesnek találta, kérjük, hogy ossza meg ismerőseivel!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük