Belföld

A Fidelitas budapesti vezetőjét az ávósokra emlékeztetik a mai balliberális politikusok

Erős mondásokkal indultak az idei 56-os megemlékezések. A Fidelitas kontrázott.

Láng Zsolt, a Fidesz budapesti elnöke azt mondta, hogy egész történelmünk az államalapítástól napjainkig azt bizonyítja, hogy szabadságszerető nép a magyar és kész harcolni az elnyomói ellen.

Majd egy huszárvágással áttért napjainkra:

„A világot ma újabb feszültségek, háborús konfliktusok terhelik. És sajátos fintora a sorsnak, hogy azok a honfitársaink, akik 56-ban nyugaton kerestek menedéket, ma választott hazájukban nagyobb fenyegetettségben élnek. Akkor egy kommunista hatalom jelentettek veszélyt számukra, ma a háborúk hatásai, az illegális bevándorlók tömegei, a terrorcselekmények és a magánélet önrendelkezésének erőszakos befolyásolása keltenek félelmet. Szomorúan láthatjuk, hogy Európa békés fejlődését éppen a kontinens egységéért felelős brüsszeli bürokraták veszélyeztetik a legjobban” – írja Láng.

Úgy vélekedett, a magyar közélet is hangos egyre durvább “neomarxista” kirohanásoktól, mégis jó érzéssel tölt el minket az a tudat, hogy hazánk egy felbolydult Földön is képes biztonságot nyújtani. Aztán úgy folyatta: 17 évvel ezelőtt a mai ellenzék vezetőjének jóváhagyásával gumilövedékkel lőttek az ellenzéki tüntetőkre és könnygázt vetettek be ellenük. “És ezt nyilván ma is megtenné, hisz feleségével minden megszólalásban helyesnek tartják az akkori rendőri brutalitást” – fogalmazott.

Renge Zsolt, a Fidelitas budapesti szervezetének elnöke arról szólt: ma azok előtt a hősök előtt hajt fejet a világ, akik vállalták a harcot, majd a börtönt a nemzeti függetlenség kivívásáért és így a nemzet lelkiismereteivé váltak. (via 444)

Címlapkép: MTI/MTVA/Kovács Tamás

lapszemle

lapszemle

Vélemény, hozzászólás?