Belföld

A DK is üzent Vitézynek: “Aki egész életében Orbán Viktor jóvoltából, Orbán Viktor kormányának, és Orbán Viktor érdekeit képviselve dolgozott, az fideszes”

A DK Sajtóirodája közleményben tájékoztatta a Közbeszédet. A párt lapunknak küldött nyilatkozatában reagált Vitézy Dávid gondolataira.

A Demokratikus Koalíció szerint, aki egész életében Orbán Viktor jóvoltából, Orbán Viktor kormányának, és Orbán Viktor érdekeit képviselve dolgozott, az fideszes, és véletlenül sem tekinthető ellenzékinek.

A párt egyebek mellett elmondta;

– Vitézy Dávid államtitkára volt az Orbán-kormánynak, amely 5 éve próbálja ellehetetleníteni az ellenzéki vezetésű Budapestet. Vitézy Dávid kormánytisztviselőként szószólója volt Mészáros Lőrinc túlárazott, korrupciótól bűzlő projektjeinek.

– Vitézy egyik kezdeményezője és fő támogatója a környezetpusztító déli körvasút projektnek, amely ellen László Imre újbudai DK-s polgármester vezetésével tiltakoznak a dél-budaiak.

– Vitézy Dávid kormánytisztviselőként asszisztálta végig azt a politikát, amiről legutóbb éppen a számvevőszék mondta ki, hogy a kormány többet vont el Budapesttől, mint amennyi támogatást adott.

A DK szerint Vitézy Dávid csak egy dologban mond igazat: vele a Fővárosban valóban nem lesznek pártpolitikai csatározások, mert kérdés nélkül fogja végrehajtani Orbán Viktor utasításait. Érthetetlen, hogy Vitézy Dávid miként élvezheti egy ellenzéki párt támogatását.

A Demokratikus Koalíció Karácsony Gergely főpolgármestert támogatja a választáson. A fideszes jelölteket – Szentkirályi Alexandrát és Vitézy Dávidot – nem tartjuk alkalmasnak Budapest vezetésére.

Címlapkép: Vitézy Dávid, fotó: MTI/Kovács Anikó

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.