Belpol

A DK szerint Sulyok Tamás csak egy újabb fideszes pártkatona – Orbán helyett az embereknek kell új államfőt választaniuk

​​​​​​A Demokratikus Koalíció szerint egy újabb fideszes pártkatona lett Orbán Viktor államfőjelöltje. Sulyok Tamást a Fidesz választotta meg az Alkotmánybíróság élére, a testületet pedig Fidesz-hű alkotmánybírókkal töltötték fel, akik sorozatban hoztak Orbán Viktornak kedves döntéseket – tájékoztatta a Közbeszédet Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke, a párt EP-képviselője.

A DK közleményében kiemelte, hogy Sulyok Tamás és a fideszes alkotmánybírók 2019-ben jogszerűnek minősítették a Fidesz választási csalását, amikor látszólag az európai parlamenti választásra, valójában azonban saját felhasználásra gyűjtöttek állampolgári adatokat.

Molnár emlékeztetett, hogy Sulyok és társai söpörtek már el hazug érvekkel ellenzéki népszavazási kezdeményezéseket, alkotmányosnak minősítették a hajléktalanok rendőrségi üldözését, jóváhagyták a rabszolgatörvényt, valamint azt is elnézték, hogy a munkavállalókat szolgasorba taszító jogszabály ellen tiltakozó ellenzéki képviselőket nem engedték be a közmédia épületébe – tette hozzá.

Ezért követeli a Demokratikus Koalíció, hogy Orbán Viktor helyett az emberek döntsenek a köztársasági elnök személyéről.

“Soha többé nem lehet a magyarok államfője egy olyan pártkatona, aki Orbán Viktor parancsára pedofilsegítő bűnözőt enged szabadon és védelmezi az orbáni pedofilhálózatot. Ezért tüntetünk közösen az ellenzéki pártokkal a közvetlen elnökválasztásért február 25-én a Parlament előtt” – hívta fel a figyelmet Molnár Csaba.

Címlapkép: Sulyok Tamás. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?