Belpol

Tóth Endre a tervezett iskolabezárásokról kérdezte Pintért, válaszul “gyurcsányozást” kapott

Tóth Endre, a Momentum országgyűlési képviselője arról kérdezte Pintér Sándort, hogy valóban tervezik-e iskolák bezárását és ha igen, akkor mely településeken. A belügy államtitkára válaszolt a kérdésre, Tóth szerint bicskanyitogató stílusban – tájékoztatta a Közbeszédet a Momentum Sajtóirodája.

“Fake news. Közeleg a választási kampány. Gyurcsányék és a dollármédia megállás nélkül hazudnak. Totális álhír, hogy iskolabezárásokat tervezne a kormány. Iskolákat Gyurcsányék zártak be, tanárokat Gyurcsányék tettek utcára. A dollárbaloldal ha tehetné, most már az LMBTQ propagandát is rászabadítaná az iskolákra és az óvodákra”

– olvasható a Momentum politikusának bejegyzésében Rétvári Bence válasza.

Tóth szerint jól mutatja a kormány béka ülepe alatti morális színvonalát, hogy egy lényeges oktatáspolitikai kérdésre is csak habzó szájú gyűlölködés és a 14 évvel ezelőtti miniszterelnök hibáztatása a válasz.

Pedig Pintér Sándor már miniszteri meghallgatásán bejelentette, hogy megvizsgálják szükség van-e a kis osztálylétszámmal működő falusi iskolákra. Majd Gulyás Gergely is megerősítette, hogy jogos felvetés az iskolai struktúra felülvizsgálata. Annyit tehát biztosan tudunk, hogy kormányzati gondolkodás zajlik a témában, de az egyenes kérdésre mégis vérfideszes propaganda felböfögése és tagadás a válasz

– írja a képviselő és hozzáteszi, hogy a bezárások óriási kiszúrás lenne az érintett családokkal, pedagógusokkal, hiszen így nem tudnak időben felkészülni arra, hogy más településen fog folytatódni az oktatás.

Címlapkép: Pintér Sándor. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Kövessen bennünket a Facebookon is!

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?