Belföld

A DK feljelentést tesz hűtlen kezelés miatt a kínai lélegeztetőgépek ügyében

Több mint 4 milliárd forint előleget fizetett ki az Orbán-kormány 749 darab kínai lélegeztetőgépért, amelyeket a Telex cikke szerint töredékáron próbálják elárverezni a ceglédi vám-áruraktárban – tájékoztatta a Közbeszédet Varga Zoltán, a DK országgyűlési képviselője, az Országgyűlés Népjóléti Bizottságának elnöke.

Az ellenzéki politikus online sajtótájékoztatóján elmondta: mint ismert, összesen 17 ezer darab, használhatatlan, túlárazott lélegeztetőgép porosodik a raktárakban, amelyekért 300 milliárd forintot fizetett ki az Orbán-kormány Fidesz-közeli cégeknek a Covid-járvány idején.

A Demokratikus Koalíció hűtlen kezelés gyanújával rendőrségi feljelentést tesz a túlárazva megvett és árverezés alá került kínai lélegeztetőgépek ügyében, amelyeken a Fidesz-közeli milliárdos elit gazdagodott meg.

Varga szerint ezek a milliárdosok vaskos profitot zsebeltek be a Covid-járványra hivatkozva az Orbán-kormány segítségével, miközben magyar emberek tízezrei veszítették életüket a járvány során.

Ezért készül szociáldemokrata fordulatra a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány a kormányváltás után – fogalmazott.

Hozzátette: a fideszes magán-egészségügyi cégek extraprofitja helyett erős állami egészségügyet, a milliárdos elit kiszolgálása helyett pedig igazságos Magyarországot akarunk, ahol nem lehet büntetlenül ellopni a magyarok közös pénzét.

Fotó: Szabó Tímea/Facebook

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?