Belföld

A múlt heti hideg időjárás alatt jelesre vizsgázott a hajléktalanellátó rendszer és a lakosság gondoskodásból

A nagy hideg miatt elrendelt “vörös kód” hatálya alatt 1500 bejelentés érkezett a diszpécserszolgálatokhoz, és 153 személy rendkívüli elhelyezésére került sor – írta Fülöp Attila.

Emlékeztetett: a vörös kód elrendelése azt jelenti, hogy a szociális intézményeknek kötelező befogadni a bajbajutott embereket.

A politikus annak alkalmából írt minderről, hogy Németh Szilárd országgyűlési képviselővel (Fidesz) meglátogatták a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet nappali melegedőjét Csepelen.

A hajléktalanellátó rendszer kihasználtsága 2024. január 12-én országosan 77 százalékos, míg Budapesten 62 százalékos volt. Ez azt jelenti, hogy a hidegben is megfelelő számú szabad férőhely áll rendelkezésre, ezért senkinek sem kell az utcán töltenie az éjszakát. A csapatmunkában a hajléktalanellátó szervezeteken kívül részt vett a magyar rendőrség, az Országos Mentőszolgálat, az önkormányzatok, polgárőrök, civil és egyházi szervezetek – sorolta.

Jól látszik, hogy összefogott csapatmunka folyt szerte az országban, hiszen a vöröskód riasztás elérte célját és az extrém időjárási körülmények között életeket mentett

– fogalmazott Fülöp Attila.

Fotó: pixabay

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük