Belföld

Döbbenet! Szeptemberig nem lehet este és hétvégén szülni a jászberényi kórházban

Szeptember elsejéig nem lehet szülni délután 16 és reggel 8 óra között, illetve hétvégén a jászberényi kórházban, és ekkor a gyermekosztály sem fogad betegeket – derül ki egy Telex birtokába került dokumentumból.

A városban és a környéken élők az ügyeleti időben Szolnokon, Cegléden, Kistarcsán vagy Hatvanban kapnak ellátást – olvasható a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) határozatában. Az ellátási rend ideiglenes átalakítását a lap kérdésére az Országos Kőrházi Főigazgatóság (Okfő) is megerősítette.

A dokumentum szerint a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház július 20-án értesítette az NNK-t arról, hogy a csecsemő- és gyermekgyógyászati osztályán az ott történt „személyi változások miatt” július 24-től szeptember 1-ig csak hétköznapokon és csak 8-16 óra között tud ellátást nyújtani.

Emiatt a szülészet sem tud ezen az időponton kívül működni. Az NNK határozata szerint ezért szeptember elsejéig 16 óra után másnap reggel 8-ig, illetve a hétvégén más kórházak látják el a betegeket. A betegek elhelyezését az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) koordinálja.

A szülészeti ellátást este és hétvégén a környékbeli települések elhelyezkedésétől függően a szolnoki Hetényi Géza Kórház, a ceglédi Toldy Ferenc Kórház, a hatvani Albert Schweitzer Kórház vagy a kistarcsai Flór Ferenc Kórház látja el. A csecsemő- és gyermekgyógyászati ellátást ügyeleti időben a szolnoki, a ceglédi vagy a kistarcsai kórház veszi át, írja a Telex. (via Magyar Narancs)

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük