Belpol

A DK európai védelmet nyújtana a gyermekre vágyó, meddő pároknak Orbán Viktor miatt

Kötelezettségszegési eljárást indított az Orbán-kormány ellen az Európai Bizottság a magyar meddőségi klinikák állami einstandja miatt, amivel tönkretették a jól működő magánszolgáltatókat – ismertette a Közbeszédnek küldött nyilatkozatában Vadai Ágnes, a DK frakcióvezető-helyettese.

A Demokratikus Koalíció szerint már európai szintű védelemre van szüksége a gyermekre vágyó magyar pároknak, mivel az Orbán-kormány kizárólag azért einstandolta a meddőségi klinikákat, hogy fideszes milliárdosoknak játszák ki azokat – közölte Vadai.

A DK-s képviselő hozzátette, semmi más nem indokolja a jól működő meddőségi centrumok állami lenyúlását és tönkretételét, mint az, hogy a leamortizált klinikákra később fideszes milliárdosok csapjanak le, és jól meggazdagodjanak belőle.

Vadai szerint ez az eset is bizonyítja, hogy az Orbán-kormány gyermekellenes: az orbáni pedofilhálózat pedofil bűnözőket enged szabadon, a gyermekvédelmi rendszer és a gyermekjóléti ellátás tönkrement, a családi pótlék összege szinte semmire sem elég, és most már a gyermekre vágyó, meddő pároktól is el akarják venni a gyermekvállalás örömét.

Címlapkép: Vadai Ágnes. Fotó: MTI

Támogasd a Közbeszédet. Köszönjük szépen!

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.