Belföld

A bíróság kimondta: Jogtalanul intézkedett a rendőrség a miskolci közgyűlésen tüntető momentumosok ellen

Stummer János, a Momentum politikusa a Facebookon számolt be róla, hogy kézhez kapta a bíróság ítéletét, amiben az áll, hogy nem követett el szabálysértést akkor, amikor momentumos társaival a miskolci közgyűlésen tüntetett a kastélyok privatizálása ellen – tájékoztatta a párt a Közbeszédet.

Mint ismert, Stummer János, Bedő Dávid és több momentumos aktivista idén tavasszal zavarta meg a miskolci közgyűlést annak érdekében, hogy ott ne zárt ülésen tárgyalják a borsodi kastélyok Fidesz-oligarchák kezébe játszását. A tüntetőket végül a rendőrség kísérte ki az épületből.

„A miskolci közgyűlésen rendőröket hívtak ránk, ők vezettek ki bennünket a megyeházáról. Aztán megkaptam az 50 ezres bírságot, de a rendőrségi kihallgatásokon és a nyilvánosság előtt is világossá tettem, hogy nálam ez elvi kérdés, és eszem ágában sincs kifizetni a jogtalan büntetést. Inkább ledolgozom, vagy leülöm” – emlékszik vissza bejegyzésében Stummer és kiemeli, hogy végül most érkezett meg a bírósági végzés az üggyel kapcsolatban, amely kimondja, hogy a rendőri intézkedés jogtalan volt, a momentumosok pedig ártatlanok.

„Bebizonyosodott: így kell szembeszállni a hatalommal. Megalkuvást nem tűrően, és használni a nyilvánosság erejét. A ti segítségeteket kérni, és ha elég nagy a felzúdulás, bizony még ők is visszavonulót fújnak” – teszi hozzá a Momentum politikusa.

Címlapkép: Pixabay

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük