Közélet

800 dolgozót bocsátott el egy gödöllői gyár

Bezárja a Lear Corporation a gödöllői gyáregységét, miután a társaság túl magasnak ítélhette meg a magyar munkaerőköltségeket. Ez azt jelenti, hogy több mint 800 fő fogja elveszíteni a munkáját a leépítés miatt – írja a Demokratikus Koalíció közleményében Nemes Gábor, a párt szakszervezeti és foglalkoztatási szakpolitikus.

A DK szerint ebből is látszik, hogy a magyar dolgozók már nem számíthatnak a munkahelyük védelmére. Miközben a kormány tömegével hozza be a vendégmunkásokat az országba, a magyar munkavállalókat az út szélén hagyta. Az elbocsátott dolgozók többsége már évtizedek óta dolgozott a gyárban, van, aki már a nyugdíjhoz is közel állt – írják.

Nemes hozzátette: őket tette most munkanélkülivé az Orbán-kormány, egy olyan helyzetben, amikor már így is minden pénzüket felfalta az orbáni infláció.

Mint azt a párt közleményben költe, szt a Dobrev Klára vezette szociáldemokrata Árnyékkormány sosem hagyná: felkészült arra, hogy a kormányváltás után letörje az orbáni inflációt, emelje a béreket, és elérje, hogy minden magyar munkavállalót megbecsüljenek.

Címlapkép: (illusztráció) Jose Luis Gonzalez/Reuters

Ha tetszett a cikk és érdekesnek találta, kérjük, hogy ossza meg ismerőseivel!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük