Közélet

Tompos Márton: Szijjártó Péter hazudik, 25 okom van ezt állítani

Tompos Márton, a Momentum frakcióvezető-helyettese a Facebookon tett közzé videót arról, ahogyan megcáfolja Szijjártó Péter nemzetközi mobilitási kiállításon tett kijelentéseit, amelyek szerint a magyar kormány sosem ítélkezett, kritizált senkit, vagy avatkozott bele más országok belügyeibe.

„Több milliárdot költöttetek szlovéniai médiumokra, amikkel befolyásoltátok az ottani választást. Észak-Macedóniában is médiumokat vettetek, amik helyben tolják a fideszes propagandát. Sőt befogadtátok a helyi igazságszolgáltatás elől menekülő Nikola Gruevszkit. Spanyol lapban hirdettétek közpénzből az EU-ellenes kormányzati propagandát. Ugyanezt megcsináltátok Dániában is” – kezdi felsorolását Tompos.

A Momentum politikusa ezek után Szijjártó azon állítását is ízekre szedi, miszerint Magyarország sosem kritizált másokat. „Beszóltak Zelenszkijnek, amiért az ukrán elnöknek nem tetszik, hogy a magyar kormány ki se látszik Putyin hátsó feléből. Bekérették a svéd nagykövetet is, amiért az emlékeztette Szijjártót arra, hogy bizony Svédország ’56-ban befogadta a magyar menekülteket, és nem ártana esetleg a magyar kormánynak is kicsit humánusabban állni ehhez a kérdéshez” – emelte ki Tompos és hozzátette, hogy Szijjártó hazudott, hazudik és hazudni is fog, és a Momentum szerint ezt lehetne sokkal normálisabban is csinálni, ezzel pedig elérhetnénk, hogy végre működjön az ország, és legyen egy nyugodt életünk.

Címlapkép: Tompos Márton/Facebook

Ha tetszett a cikk és érdekesnek találta, kérjük, hogy ossza meg ismerőseivel!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük