Belpol

Varga Mihály: a magyar gazdaság szuverenitásának megőrzése, az önellátás erősítése kulcskérdéssé vált a jelenlegi veszélyes időkben

A magyar gazdaság szuverenitásának megőrzése, az önellátás erősítése kulcskérdéssé vált a jelenlegi veszélyes időkben – hangsúlyozta a pénzügyminiszter a Fejér vármegyei Martonvásáron, a Caola Zrt. egészségipari fejlesztésének csütörtöki átadásán.

Varga Mihály elmondta, hogy az ország szuverenitásának erősítésére életre hívott Egészségipari Támogatási Program által támogatott, hatmilliárd forintos, zöldmezős beruházással a cég egy 4000 négyzetméteres gyártócsarnokkal bővült. A nagy múltra visszatekintő, tradicionális magyar vállalkozás új üzemében műtéti fertőtlenítők, kéz- és bőrfertőtlenítők, felületfertőtlenítők gyártása válik lehetővé – fűzte hozzá.

A tárcavezető rámutatott, hogy ezzel tovább erősödik a kezdetekkor kozmetikumokkal foglalkozó cég profilja. Mint mondta, a fejlesztés is jelzi, hogy a tulajdonos képes lesz új lendületet adni Magyarország második legrégebbi, továbbra is magyar tulajdonú cégének.

Fotó: MTI

Vélemény, hozzászólás?