Belföld

Valóra vált Zolika álma, kétszer legyőzte a rákot, most Ronaldótól tanul a cselezni

Legalább egy év további terápia vár Zolikára, aki ugyan már kétszer is legyőzte a rákot, ám még mindig nem lélegezhet fel. Ha minden jól megy, a hatalmas focidrukker egy év múlva újra csapata mezébe bújhat, addig pedig be kell érnie azzal, hogy a képernyőn keresztül próbálja meg elsajátítani kedvence, Ronaldo lenyűgöző cseleit.

Suki Zolit 2022-ben megtámadta egy igen agresszív daganattípus, amit a fiatal fiú bátran legyőzött, ám megpróbáltatásai ekkor még nem értek véget. A rettegett betegség nem sokkal később újra megtámadta Zolit, aki hősiesen tűrte az ezzel járó iszonyú fájdalmakat és kimerítő kezeléseket. Zoli szervezete másodszor is jól reagált a terápiákra, melyeknek köszönhetően másodjára is legyőzte a betegséget. A kamasz fiú jelenleg havonta jár kezelésekre, ám a szabadidejében végre hobbijának élhet. Zoli Ronaldótól tanul cselezni, miközben azon igyekszik, hogy mielőbb megerősödjön.

Zoli legnagyobb álma, hogy nagy focista lehessen, így nagy bánata, hogy betegsége akadályozza a sportolásban. A fiú már hosszú ideje kénytelen volt szögre akasztani a focicipőt, de alig várta, hogy legalább a televízión keresztül és a virtuális térben imádott hobbijának hódolhasson, amit a kórházban nem tudott megtenni. A Ments életet közhasznú alapítvány programján keresztül Zoli egyik álma nemrég valóra is vált. A Váltsd valóra te is egy beteg gyerek álmát elnevezésű kezdeményezés egyik névtelen álomvarázslója az alapítványon keresztül televíziót adományozott Zolinak, amiért a fiú és édesanyja is nagyon hálás.

Eddig nem volt tv a szobámban, ami nagyon zavart, különösen most ez Európa Bajnokság idején. Mivel még nem nyertem vissza az erőm, sokat vagyok otthon, így nagyon örülök a tv-nek, amit az álomvarázslómnak köszönhetek

 — meséli lapunknak Zoli, aki a tv nézés mellett egy focis játékra is használja a televíziót, ami nagyon feltölti őt, amíg nem tud maga is futball cipőt húzni. A fiú így magától Ronaldótól a példaképétől tanulhat cselezni.
Fotó: borsonline.hu

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük