Belföld

Önnél is kiveri a biztosítékot, ha megtudja mit vett el a kormány a családoktól

Már nem lehet igénybevenni azt a támogatást, amit a szülők akkor kapnak, ha férőhely híján magánbölcsődébe kell adni a gyereket. Kész, ezt is elvették a magyar családoktól.

Végleg megszűnt a magánbölcsődei ellátás támogatása, miután utoljára idén március 31-ig lehetett igényelni, és az utolsó kifizetésre június 30-ig került sor – írja a Pénzcentrum. Eddig ezeket a támogatásokat a Magyar Államkincstár mindig meghosszabbította, de most sok szülőnek nehezebb lehet a visszatérés idén ősztől a munkaerőpiacra.

A KSH adatai szerint 2022-ben 55 370 bölcsődei férőhely volt Magyarországon, pedig a 2019 februárjában meghirdetett Családvédelmi Akcióterv célul tűzte ki, hogy 70 ezerre emelkedjen a férőhelyek száma. A felmérések és a jelentkezések szerinnt egyre nagyobb igény van a bölcsődékre, a bővítés mégis megállt.

2019 után a családok akár 40 ezres támogatást is kaphattak, ha férőhely híján magánbölcsődébe kellett adniuk a gyereküket, és voltak kistelepülések és kerületek is, ahol automatikus volt a támogatás, mert alapvetően nem volt elegendő intézmény. (via Magyar Narancs)

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük