Belföld

Valódi szociális védőhálót mutatott be a Momentum – különadóval sújtanak a NER-lovagokat

4+1-es adópolitikai javaslatcsomagot mutatott be Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezető-helyettese a Parlamentben, mert szerinte a kormány beterjesztett javaslata igazságtalan és kiszámíthatatlan – tájékoztatta a párt sajtóosztálya a Közbeszédet.

„Elsőnek is kiszámítható adórendszerre van szükség, ezért a javaslatunk az, hogy évente egyszer lehessen csak adótörvényt módosítani” – mondta felszólalásában Bedő és hozzátette, hogy a Momentum továbbá azt szeretné, ha a minimálbért keresők SZJA-mentesek lennének; az egy gyermekes családok is 100%-os családtámogatást kapnának; a női higiéniás termékek és a pelenkák ÁFA-ja 5%-ra csökkenne; a milliárdos vagyonokat rejtegető magántőkealapok pedig megadóztatásra kerülnének.

A Momentum politikusa szerint azon túl, hogy mindössze 5 napot adtak társadalmi egyeztetésre a 130 oldalas dokumentumhoz az is probléma, hogy a Fidesz javaslata nem segíti azokat, akiknek igazán szüksége lenne rá.

„Kísérletet sem tesz a kormány, hogy a magyar adórendszert igazságosabbá tegye, és segítsen azoknak, akiknek igazán szüksége van rá. Pedig azt gondolom, egy COVID-, majd egy megélhetési válsággal sújtott országban, ahol emberek százezreinek, ha nem millióinak lett az élete hatványozottabban nehezebb, ott igazán lenne mit segíteni” – zárta Bedő.

Címlapkép: Facebook

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?