Belföld

500 milliárdos állami segítséggel kerülte el a veszteséget az MVM, mégis közel 11 millió forint prémiumot kapott a vezérigazgató

Mindezt az ötmilliós havi fizetése mellé.

Az MVM vezérigazgatói tisztségét 2021-től tavaly novemberig betöltő Czepek Gábor, aki, igazgatósági elnöki tisztségét megőrizve, azóta az Innovációs és Technológiai Minisztériumból egyidejűleg alakult energiaügyi tárca közigazgatási államtitkára is, tavaly az állami energiacég vezérigazgatójaként ötmilliós havi alapfizetése mellé további, közel 11 milliós prémiumot kapott – tájékoztatta a Népszavát Tóth Bertalan.

Az MSZP frakcióvezetője október közepén fordult közérdekű adatigényléssel az állami energiacéghez, azt tudakolta: az MVM vezérigazgatója tavaly és idén mekkora alapbérben, egyéb rendszeres juttatásban, jutalomban és prémiumban részesült. Az MVM néhány nappal ezelőtti válaszában hivatkozott a vezetők honlapjukon közzétett fizetési listáira.

Ezek szerint Czepek Gábor tavaly távoztáig vezérigazgatóként havi 5 milliós alapbérben, elnökként pedig további 750 ezer forint tiszteletdíjban részesült. (via nepszava.hu)

Fotó: MTI/Katona Tibor

lapszemle

lapszemle

Vélemény, hozzászólás?