Közélet

Vadai Ágnes: Igaza van Semjén Zsoltnak…

Hiszen “a DK szociáldemokrata elvei szemben állnak az Orbán-kormány egyházpolitikájával”. Vadai Ágnes a DK frakcióvezető-helyettese, arról tájékoztatta a Közbeszédet, hogy Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Demokratikus Koalíciót okolta azért, mert a friss népszámlálási adatok szerint egymillióval fővel csökkent a magukat katolikusnak vallók száma Magyarországon az elmúlt 10 évben.

Vadai Ágnes szerint “abban igaza van Orbán Viktor helyettesének, hogy az elmúlt 10 évben a Demokratikus Koalíció volt az egyetlen szociáldemokrata párt, amely felhívta a magyarok figyelmét az egyházpolitika visszásságaira”.

Mint azt elmondta, ma Magyarországon a DK az egyetlen párt, amely szerint nem jár több pénz az egyházi iskoláknak és kórházaknak, mint az állami és önkormányzati intézményeknek.

Hozzátette:

mi, szociáldemokraták úgy gondoljuk, hogy a vallás magánügy, ezért nem járnak extra állami támogatások, sem ingyen állami és önkormányzati ingatlanok az egyházaknak. Mi, szociáldemokraták úgy gondoljuk, hogy az egyházi vezetőknek a híveiket és a hitüket kell szolgálniuk, és nem az Orbán-kormány propagandáját hirdetniük a templomi szószékekről. Mi, szociáldemokraták úgy gondoljuk, hogy a katolikus egyháznak el kell számolnia az évtizedekig elhallgatott pedofilügyekkel

– nyilatkozta Vadai Ágnes.

A képviselő elmondta, hogy a Demokratikus Koalíció a jövőben sem fog hallgatni az egyházi ügyek kapcsán, mert szociáldemokratákként az erős állami egészségügyet, a világnézetileg semleges állami oktatást, illetve a lelkiismereti és vallásszabadságot támogatják – tette hozzá.

Kapcsolódó

Fotó: MTI

Ha tetszett a cikk és érdekesnek találta, kérjük, hogy ossza meg ismerőseivel!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük