Belpol

Újra az Országgyűlés előtt a kastélyprivatizációs törvény, az ünnepek árnyékában sunyiban akarnak szavazni róla

Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezető-helyettese hívta fel erre a közvélemény figyelmét, miszerint ismét felvették a parlamenti napirendre Lázár Jánosnak azon törvényjavaslatát, amely ingyen játszana ki hazai kastélyokat fideszes oligarchák kezébe.

Mint ismert, a Fidesz már fél éve tervezte benyújtani a törvényt, de akkor a Momentum demonstrációi és a helyiek tiltakozásai miatt lekerült a napirendről. „A Momentummal ezt nem hagytuk és több településen is megszerveztük a kastélymentő hálózatot, aláírásgyűjtésbe kezdtünk és több tiltakozó akciót hajtottunk végre. Akkor meghátráltak Lázárék és nem bocsátották a kastélyrablást szavazásra a Parlamentben” – emelte ki Bedő.

„Féléven át ültek a törvényen, féléven keresztül nem mertek róla szavazni, mert tudták, hatalmas felháborodást keltene a kastélylopás az érintett térségekben. Ezért hozzák be most a ház elé és ezért fognak róla szavazni az ünnepek árnyékában. Amikor az állampárt úgy kívánja, 24 óra alatt átnyomnak törvényeket, amikor meg tudják, hogy közfelháborodás lesz belőle, akkor húzzák-halasztják, és amikor senki nem figyel, sunnyogva akarnak róla szavazni. Szégyenteljes” – tette hozzá a Momentum politikusa bejegyzésében.

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?