Belpol

Komjáthi Imre szerint az emberek megsegítésére, nem gyűlöletplakátokra van szükség

Az álcivil plakátok és az álközszolgálati hirdetések is végtelenül gonosz és buta eszközei a Fidesz-kormánynak: a „Stop Soros” kampány és egyéb kormányzati óriásplakátok után, most a CÖF-plakátjait láthatjuk viszont a közterületeken – erről Komjáthi Imre országgyűlési képviselő, az MSZP társelnöke beszélt a Közbeszédnek küldött közleményében.

Az MSZP szerint “amikor nincs hivatalos választási kampány, akkor nem volna szabad sem a kormánynak, sem az ellenzéki pártoknak óriásplakátokat kihelyezni egymás ellen, hanem képletesen szólva észre kellene venni azt a romos házat, ami elé a plakát kikerül”.

Komjáthi elmondta, az MSZP számára a valódi ellenség a szegénység, a leszakadás, a reménytelenség. Hozzátette: egy esetleges kormányváltás esetén az MSZP többek között azt szeretné elérni, hogy törvény tiltsa meg a választástól-választásig tomboló plakátőrületet, különös tekintettel a kormányhirdetésekre.

Az MSZP-s politikus szerint plakátkampány helyett az emberek gondjainak megoldására kell fókuszálni. Jó minőségű utakra, pontos és tiszta vonatokra, esélyt adó vidéki iskolákra, decentralizált kultúrára, a teljes országot behálózó tudományra, valamint a szegénység felszámolására van szükség – tette hozzá.

Komjáthi kiemelte, “itt az ideje, hogy a politika végre a hétköznapi emberek problémájára keressen megoldást. Nem a gyűlöletet szítására, hanem a meglévő problémák megoldására kellene fordítani az erőforrásokat”.

Fotó: Komjáthi Imre/Facebook

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.