Pletykafészek

Négymilliót utalt el a romantikus idegennek egy nő, aki elhitette vele, hogy kalózok támadtak a hajójukra

Több mint négymillió forintot utalt el egy idegen embernek egy kazincbarcikai nő, miután elhitte neki, hogy kalózok támadták meg azt a hajót, amin az illető dolgozik. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság csalás miatt indított nyomozást az ismeretlen tettessel szemben.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a csaló egy közösségi oldalon ismerkedett meg február elején a kazincbarcikai nővel. Az elkövető bizalmi kapcsolatot épített ki a nővel a napi üzenetváltások során.

Rövid idő elteltével a csaló anyagi segítséget kért a nőtől, arra hivatkozott, hogy kalózok támadták meg azt a hajót, amin dolgozik. Azt állította, hogy a kimenekíttetésük közben sikerült megszereznie két aranyat és pénzt tartalmazó dobozt, de pénzre van szüksége ahhoz, hogy feladja ezeket a postán.

Miután az első 1125 eurót elutalta a nő, újabb üzenetek érkeztek díjemelkedésre, vámdíjak változására hivatkozva, így a sértett összesen 4,3 millió forintot utalt el.

– közölte a rendőrség.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály szakemberei felhívták a figyelmet arra, hogy a romantikus csalók számtalan módszert kitalálnak, hogy megszerezzék áldozatuk pénzét.

Az online világ ugyanis jó lehetőséget teremt számukra, hogy az ismeretlenség homályában, esetleg egy hamis profilkép mögé rejtőzve kitalált történettel cserkésszék be kiszemeltjüket. A romantikus csalókra jellemző, hogy a közösségi oldalakon kezdeményeznek beszélgetést, és akár heteken vagy hónapokon keresztül építgetik a bizalmi kapcsolatot. (via 24.hu)

Fotó: Pixabay

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények