Belföld

Új év, új kormányzati megszorítás és új jövedéki adó emelés jön 2024-től

2024. első napja egy újabb kormányzati megszorítással, a jövedéki adó emelésével fog kezdődni: Az adóhatóság tegnap tette közzé, hogy január 1-től 41 forinttal fog drágulni a benzin és a gázolaj a kutakon, a benzináremelés pedig tovább fogja emelni az árakat is a boltokban – tájékoztatta a Közbeszédet Varju László, a DK árnyékkormányának energia-és rezsiügyi árnyékminisztere.

A DK-s politikus elmondta, hogy amikor januárban majd bebizonyosodik, hogy a megszorítással csak még nagyobb lett a baj, az arra adott válasz ismét egy kormányzati megszorítás lesz. A DK szerint éppen ez a baj a megszorítások politikájával, hogy megszorításspirálba löki az országot.

Az Árnyékkormány szerint az lenne a szociáldemokrata megoldás, ha a kormány emelés helyett csökkentené az üzemanyagokon lévő adót és csökkentené az alapvető élelmiszereken lévő ÁFÁ-t.

Varju szerint ezzel meg lehetne fékezni az áremeléseket és meg lehetne kezdeni a bér- és nyugdíjemelést, hogy az embereknek újra legyen pénzük beindítani a gazdaságot. Ez a kormány azonban nem a gürcölő magyarokat, hanem a milliárdos elitet szolgálja – nyilatkozta a képviselő.

Az árnyékminiszter a jövőre nézve ismertette, hogy éppen ezért a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után. Mint elmondta, áremelés helyett bér- és nyugdíjemelést, adóemelések és megszorítások helyett adócsökkentéseket, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarnak.

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük