Belföld

Tompos Márton házhoz vitte a fideszesek illegális szemetét Zalában

„Itt vagyunk Lentiben és hoztunk a polgármester úrnak egy kis ajándékot, aki nem akar mit kezdeni a Fidesz szemetével. Ugyanis egy államtitkár bátyja, Benkő Ádám 28 ezer tonna abroncs-hulladékot hordott a zajdai laktanyába illegálisan” – kezdte élő bejelentkezését Tompos Márton, a Momentum frakcióvezető-helyettese a Facebookon, miközben az illegális szemétből elhelyezett több gumit is a polgármesteri hivatal előtt.

Szerinte aggasztó, hogy a fideszes vezetők mindig azt mondják, hogy nincs baj a környezetvédelemmel, csak sosem az ő kertjük végébe van lerakva az illegális szemét, vagy az akkuhulladék.

Ezek után Tompos továbbment Celldömölkre, ahol az elé a ház elé rakott le gumikat, ahova Benkő több cége is be van jelentve.

A politikus újabb videójában megszólalt Vámos Gábor, nagykölkedi lakos is, akinek a hazától alig pár száz méterre van egy illegális szemétlerakat. Vámos elmondta: „Az elmúlt 3 évben több tízezer köbméter abroncsot raktak le a területre, mindenféle engedély nélkül. Pert indítottam a tevékenység ellen, de nem vezetett sikerre”.

Tompos kiemelte, hogy érdemes lesz követni a Facebook-oldalát, mert lesz még bejelentkezése.

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?