Belföld

Már bő 20 milliárdnál tart a Hunyadi-sorozat költségvetése

2021-ben jelentették be a Hunyadi-sorozat, a Rise of the Raven forgatását, azóta több mint 4,6 milliárd forint pótlólagos állami támogatás érkezett a forgatásra, írta a Nemzeti Filmintézet a Forbes.hu megkeresésére.

Ez a számítások szerint azt jelenti, hogy a 15,2 milliárd forintnyi közvetlen támogatás után a produkció teljes költsége már 20 milliárd felett van.

Az NFI Forbesnak adott közlése szerint megmásfélszereződött a támogatás mértéke, most már több mint 15,2 milliárd forint közvetlen állami támogatásnál a Hunyadi.

A producereken és társfinanszírozókon túl a Magyarországon forgó produkcióknak járó 30 százalékos közvetett adókedvezményt is bele kell számolni a költségvetésbe, nem csak a közvetlen állami támogatást. Így a Nemzeti Filmiroda legfrissebb nyilvántartása szerint a produkció költségvetése legalább 22,5 milliárd forint lesz, ebből közel 6,8 milliárd forint az az összeg, ami adókedvezmény formájában jár, ha minden számlát benyújtanak a gyártás után.

Még sosem költöttek ennyit magyar filmre vagy sorozatra, a hazánkban forgatott hollywoodi produkciók magyarországi költségvetéseit is túlszárnyalja. (A hvg.hu nyomán)

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?