Belföld

Tavaszi óraátállítás: Csodás hírünk van

Ismét tavasz, és ismét óraátállítás. Senki sem szereti, senki sem örül neki igazán. Ám van egy igazán jó hírünk, amelynek köszönhetően ez a mostani egészen más lesz, mint általában. S miért és miben más? Íme, a részletek.

Senki sem szereti az óraátállítást. Mi sem. Főleg a tavaszit nem, amikor hajnali 2 óráról tekerjük előre a mutatókat hajnali 3 órára, s amellyel az utolsó márciusi vasárnapunk egy órával rövidebb. Senkinek sem könnyű alkalmazkodnia az órák előreállításához, de hozzászokni is legalább 2-3 napot igényel.

Ám 2024-ben nagyon kedvezően alakul a naptár, és ami talán még ritkábban fordul elő, hogy húsvét vasárnapra, mely egyúttal március utolsó napja is, esik az óraátállítás időpontja. Mindez tehát azt is jelenti, hogy a következő napon, húsvét hétfőn még egy pihenőnapot kapunk, megkönnyítve a regenerálódást. S ez most nem április tréfa! Persze, arról sincs kétségünk, hogy a locsolkodás kimondott vicces lesz.

TAVASZI ÓRAÁTÁLLÍTÁS: ÍGY KELL A MUTATÓKAT BEÁLLÍTANI

A tavaszi óratállátás pontos időpontja tehát március 31., vasárnap, amikor hajnali 2 óráról hajnali 3-ra tekerjük előre a mutatókat. Szerencsére manapság szinte csak az analóg órákat kell manuálisan állítgatni, mert a digitális órák, a mobiltelefonok automatikusan állnak át a tavaszi időpontra. (via mindmegette.hu)

Fotó: Pixabay

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények