Belföld

Szupergyors lett a Semmelweis Egyetem daganatszűrője

Akár azonnal is elérhető a CT-vizsgálat a Semmelweis Egyetemen a Budapest Onko-projekt részeként. A diagnosztizálást és a már ismert daganatos betegek terápiájának előrehaladását az intézmény és a Budapest Főváros Önkormányzata között fennálló együttműködés teszi lehetővé. 2024 év végéig több mint kétezer fős többletkapacitással látják el a klinikán tizenegy fővárosi kerület betegeit három helyszínen három modern CT-berendezéssel.

A Semmelweis Egyetem Orvosi Képalkotó Klinikáján soron kívüli CT-időpontokkal segítik a budapesti daganatgyanús betegek mielőbbi diagnosztizálását – olvasható az Egyetem közleményében.

2024 év végéig több mint kétezer fős többletkapacitással látják el a klinikán tizenegy fővárosi kerület betegeit három helyszínen három modern CT-berendezéssel. A Fővárosi Önkormányzattal való együttműködés részeként a Budapest Onko-projektben tizenegy közép-, kelet- és délpesti kerület lakosait várják.

DECEMBER 31-IG ÖSSZESEN 2088 DAGANATGYANÚS VAGY MÁR DIAGNOSZTIZÁLT DAGANATOS PÁCIENS CT-VIZSGÁLATÁT TUDJÁK ELVÉGEZNI SORON KÍVÜL.

A diagnosztika nagyon gyors, a vizsgálatok hét napon belül elérhetőek, de sok esetben akár aznapra is tudnak időpontot adni a betegeknek, a lelet három napon belül elkészül. A CT–vizsgálatok szakorvosi beutalóval az Orvosi Képalkotó Klinika Korányi Sándor utca 2. szám alatti telephelyén, a klinika Sebészeti és Transzplantációs Radiológiai Osztályán (Baross utca 23.) és a Szent Rókus Klinikai Tömbben (Gyulai Pál utca 2.) vehetők igénybe.

A klinika igazgatója, dr. Maurovich Horvat Pál hangsúlyozta, hogy

NEM AZ EGÉSZSÉGES EMBEREKET SZŰRIK, HANEM AZOKAT, AKIKNÉL MÁR FELMERÜLT A DAGANAT GYANÚJA, VAGY ISMERT DAGANATOS BETEGSÉG HATÉKONYSÁGÁT KELL NYOMON KÖVETNI CT–VEL.

Ezért is kell a szakorvosi beutaló. A legmodernebb, nagy felbontású CT–készülékekkel dolgoznak, például a fotonszámláló detektorral rendelkező csúcskategóriás CT-vel.

Ha igazolódik a daganatos betegség, az egyetem a gyógyulást is segíti, hiszen az összes daganatterápiás lehetőség elérhető a sebészekkel, onkológusokkal való konzultációkon kívül. Bővebb információ elérhető az Orvosi Képalkotó Klinika honlapjának Budapest Onko–projekt menüpontjában. A vizsgálatokra időpontfoglalás hétfőtől péntekig 8–16 óra között, szombaton 8–12 óra között a 06 20 825 8827-es telefonszámon, illetve a bponko@semmelweis.hu e-mail-címen lehetséges. (via index.hu)

Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények