Belföld

Ez a világon a legkrémesebb forró csoki, amit valaha ittál

Egyszerű forró csokoládé házilag, könnyel elkészíthető.

Hozzávalók

  • 40 g cukor
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 0.5 teáskanál vanília kivonat (őrlemény)
  • 1 csipet só
  • 80 ml víz
  • 5 dltej(3,5%-os)
  • 50 g tejcsokoládé (+ 2-3 kocka a pohár díszítéséhez)
  • 2 dl habtejszín

Elkészítés

  1. A tejszínt habbá verjük és hűtőbe tesszük. Két-három kocka csokoládét egy lapos tálban megolvasztunk, és beleforgatjuk a használandó poharak vagy bögrék peremét.
  2. Egy kisebb nyeles lábosba öntjük a cukrot, a kakaóport, a vanília aromát, a sót, valamint a vizet. Gyakori kevergetés mellett forralunk rajta egyet.
  3. Hozzáöntjük a tejet, elkeverjük, majd ha már elég melegnek ítéljük, hozzáadjuk a tejcsokoládét. Folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg teljesen elolvad a csokoládé.
  4. A tűzről lehúzva az előkészített poharakba/bögrékbe öntjük (számoljunk vele, hogy a pohár – bár szebben néz ki benne az ital -, nagyon gyorsan átforrósodik). A tetejére kanalazzuk a felvert tejszínhabot, majd csokoládét reszelünk rá.
  5. Ebből a mennyiségből két emberes, vacsoraértékű adag lesz vagy négy kisebb csésze, ebédutáni kortyolgatni való.

Címlapkép: Pixabay

Ezeket olvasta már?

(via nosalty.hu)

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel vagy szóljon hozzá!

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük