Ez a világon a legkrémesebb forró csoki, amit valaha ittál
Egyszerű forró csokoládé házilag, könnyel elkészíthető.
Hozzávalók
-
40 g cukor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
0.5 teáskanál vanília kivonat (őrlemény)
-
1 csipet só
-
80 ml víz
-
5 dltej(3,5%-os)
-
50 g tejcsokoládé (+ 2-3 kocka a pohár díszítéséhez)
-
2 dl habtejszín
Elkészítés
- A tejszínt habbá verjük és hűtőbe tesszük. Két-három kocka csokoládét egy lapos tálban megolvasztunk, és beleforgatjuk a használandó poharak vagy bögrék peremét.
- Egy kisebb nyeles lábosba öntjük a cukrot, a kakaóport, a vanília aromát, a sót, valamint a vizet. Gyakori kevergetés mellett forralunk rajta egyet.
- Hozzáöntjük a tejet, elkeverjük, majd ha már elég melegnek ítéljük, hozzáadjuk a tejcsokoládét. Folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg teljesen elolvad a csokoládé.
- A tűzről lehúzva az előkészített poharakba/bögrékbe öntjük (számoljunk vele, hogy a pohár – bár szebben néz ki benne az ital -, nagyon gyorsan átforrósodik). A tetejére kanalazzuk a felvert tejszínhabot, majd csokoládét reszelünk rá.
- Ebből a mennyiségből két emberes, vacsoraértékű adag lesz vagy négy kisebb csésze, ebédutáni kortyolgatni való.
Címlapkép: Pixabay
(via nosalty.hu)