Gazdaság

Szép-kártyások figyelem! Nagyon fontos határidő közeleg!

A 2024. március 20. utáni napokban feltöltött SZÉP-kártya-juttatásokat a jelenleg érvényes szabályok szerint 2025. szeptember 20-ig költhetik el a kártyabirtokosok költségek levonása nélkül.

Érdemes gyorsan ellenőrizni, hogy mennyi pénzünk van SZÉP-kártyán, ugyanis március 20-án 15 százalékos díjat vonnak le a bankok a 2022. október 16. és 2023. március 20. között utalt, még el nem költött összeg után – olvasható azenpenzem.hu cikkében.

Ahogy arra korábban már lapunk is felhívta a figyelmet, a SZÉP-kártya működésére vonatkozó kormányrendelet szerint minden évben május 31-én kellett figyelni a régebbi egyenlegekre, hogy teljes mértékben, a költségek levonása nélkül felhasználhassák ezt a kártyabirtokosok.

EZT A HELYZETET EGY 2022. OKTÓBER 6-ÁN MEGJELENT KORMÁNYRENDELET MÓDOSÍTOTTA, ÍGY 2024-BEN MÁR ÚJ HATÁRIDŐKET KELL FIGYELEMBE VENNI.

„2022. október 15-től a feltöltés után eltelt egy évet követő március 20-ig vagy szeptember 20-ig fel nem használt egyenleg terhére 15 százalékos egyszeri díjat számít fel a szolgáltató ezeken a napokon. A díj nem számítható fel azon pénzeszközre, amely után e rendelet szerinti díjat már számoltak fel – idén március 20-án a 2022. október 15. és 2023. március 20. között feltöltött és fel nem használt egyenlegekre kell figyelni” – emlékeztetett erre korábban Fata László juttatási szakértő.

Korábban az Indexen is beszámoltunk arról, hogy jelenleg ötmilliárd forintnyi alvó pénz van a SZÉP-kártyákon, így a kedvezményes források felhasználása, továbbá a gazdaság támogatása érdekében a kormány felkéri a SZÉP-kártya-szolgáltatókat, hogy értesítsék azon ügyfeleiket, akiknek legalább 50 ezer forintnyi, 2022. október 15-e előtt jóváírt juttatás áll rendelkezésre a számláján. (via index.hu)

Fotó: MTVA

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények