Vélemény

Szanyi Tibor: Orbán Viktor látványkonyhájából sajnos semmi jó nem sül ki a magyar népnek

Szanyi Tibor véleménycikkében ismertette a saját és pártja álláspontját Orbán újabb húzásáról.

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom alapvetően az együttműködések híve, ezért aggodalommal tekint a világ tömbösödésére, azaz a NATO által fémjelzett Nyugat és a kínai-orosz-iráni-észak-koreai diktátori kvartett fokozódó szembenállására.

Ebben a helyzetben a kis országoknak sajnos oldalt kell választaniuk, avagy legfeljebb csendben középre helyezkedhetnek. Az ISZOMM álláspontja szerint azonban a magyar kormány szövetségi hűtlensége, illetve a másik oldallal való látványos ölelkezése még politikai értelemben is gusztustalan, mi több, értelmetlen.

Orbán Viktor látványkonyhájából sajnos semmi jó nem sül ki a magyar népnek. Jelenleg az a legnagyobb kockázat, hogy Magyarország a Nyugat szemében számkivetetté, a Kelet szemében pedig kihasználandó vazallussá válhat. A magyar miniszterelnök bezsebelhet dicséreteket akár Donald Trumptól, akár Vlagyimir Putyintól, vagy másoktól, ettől még hazánk pozíciói jottányit sem javulnak.

Például a brüsszeli pisilő kisfiú szobra is nagyszerű látványosság. Trumpnak, Putyinnak, vagy bárki másnak is bizonyosan tetszik, Brüsszelben mégsem ez határozza meg a történéseket. Orbán tehát hiába vizel a trambulinról az európai politika medencéjébe, tetszésnyilvánítást csak az ellenérdekeltektől kaphat. Nem csoda, hiszen minden csapat örül az ellenfél öngóljainak.

– vélekedik Szanyi Tibor, az ISZOMM elnöke.

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?