Belföld

Sokan nem erre számítottak az új autópálya-matricánál: alig fogja megérni az árát

Néhány napja tette közzé az Építési és Közlekedési Minisztérium weboldalán az egynapos autópálya-matricák bevezetéséről szóló rendeletmódosítás tervezett szövegét, melyből kiderülnek az új lehetőség részletei, így a matrica ára és az érvényességi idő is – írja a femina.hu.

Bár a várakozások szerint akár heteken belül, márciusban hatályba léphet a rendeletmódosítás, sok megválaszolatlan kérdés volt eddig, sokakat érdekelt, hogy vajon az egynapos matricák a megváltástól számított 24 órára szólnak, vagy csak az adott naptári napra, 0 órától 24 óráig.

Az egynapos autópálya-matrica

Sokan valószínűleg nem fognak örülni a válasznak, a jelenlegi tervezet értelmében ugyanis a napi jogosultság a vásárló által megjelölt naptári napra vonatkozik, 0 órától 24 óráig. Tehát hiába veszi valaki délután a sztrádamatricát, azzal csak éjfélig utazhat.

Az árát az éves országos matrica árának 9 százalékában határozza meg a rendelet, a motorok és a maximum hétszemélyes személyautók esetében tehát ez a konstrukció 5150 forintba fog kerülni.

A BpiAutósok.hu erre reagálva úgy véli, nem arat majd nagy sikert az új matricatípus, hiszen a tíz napra szóló alternatíva mindössze 6400 forintba kerül erre a gépjármű-kategóriára, ami mindössze 1250 forint különbözetet jelent.

A rendelet egyébként azt követően léphet hatályba, miután az adott matrica bevezetéséről szóló jogszabály-módosítás megjelent a Magyar Közlönyben. (via femina.hu)

Fotó: Pixabay

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük