Belpol

Rendelettel lépett át a kormány a szegedi önkormányzaton, hogy az egyház kivághasson egy erdőt a püspök stadionja mellett

Rendelettel lépett át a kormány a szegedi önkormányzaton, hogy az egyház kivághasson egy erdőt a püspök stadionja mellett – adta hírül a 444.

A kormány októberben adományozott 6 hektárnyi erdőt a Szent Gellért Fórum mellett a Szeged-Csanádi Egyházmegyének, hogy ott iskolát építsenek, azonban az szegedi önkormányzat attól tartott, hogy az építkezés miatt teljesen ki fogják irtani az egyik utolsó, nagyobb méretű egybefüggő szegedi erdőt. Ráadásul a kormány semmiről sem egyeztetett a városvezetéssel, de 103 milliót félretettek arra, hogy átminősítsék a területet, majd valahol máshol telepítsenek erdőt helyette.

A városvezetés úgy tervezte, hogy a novemver 17-i közgyűlésen rendeletben 3 évre tiltja meg az átminősítést, hogy kereshessenek egy másik helyszínt az iskolának. Az egyház és az állam azonban ragaszkodik hozzá, hogy az ikola Kiss-Rigó László püspök stadionja mellett épülhessen fel. A kormány pedig beelőzte a szegedi önkormányzatot, és november 16-án este kijött egy kormányrendelet, amivel a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánított katolikus iskola építésénél nem alkalmazható változtatási tilalom.

Címlapkép: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?