Belpol

Mészáros Lőrinccel a fedélzeten fotózták le a NER szolgálatába állt legújabb szuperjachtot

A 444.hu szerkesztői megtalálták a NER-es vállalkozók legeslegújabb zászlóshajóját.

Olyan ez, mint az infláció, egyre csak nő. Az új jacht 23 százalékkal hosszabb, mint elődje, a most dobra vert Seagull. Apró kellemetlenség, de így viszont már – mint most Mészáros Lőrincék is megtudhatták – parkolni sem könnyű vele, és néhány kikötőbe valószínűleg be sem fér majd.

Itt van például Capri. Míg a kettővel ezelőtti előd, a jóval kisebb és szinte már fapadosnak tűnő Lady Mrd a maga 43 méterével még simán elfért a kikötő jachtoknak fenntartott részén, az új hajó a maga 62 méteres hosszával csak a nagyobb és forgalmasabb – a kompok által használt – részre tud beállni este. Reggel pedig Mészárosékkal a fedélzeten az első komp érkezése előtt ki kellett állniuk a Marine Grandéból.

Ha mindenképp a kikötőben szeretnénk tölteni az éjszakát, mélyen a zsebünkbe kell nyúlni. Egy éjszakáért 3000 eurót kell fizetnünk, és hónapokkal előre lefoglalni a helyet. Ha ez nem jelent gondot, imbolygásmentes lesz a hajón töltött éjszakánk.

Az új jacht az Arany Rózsa – ROSE D’OR – nevet viseli, és akár eszünkbe is juthatna az Aranypolgár című filmből a milliárdos oligarcha utolsó szava, a titokzatos rózsabimbó, de simán lehet, hogy a vállalkozók egyszerűen felírtak egy-egy szívüknek kedves szót egy papírra, bedobták egy kalapba, amiből egyszerűen kihúztak két cetlit, és ezzel meg is lett a név. A Lady Milliárd sokkal rosszabbul járt pár éve.

Elkezdték belakni

A ROSE D’OR néhány helyen már megfordult idén, először június 27-én vették igénybe, de szokatlanul rövid turnusokban volt elérhető az arra érdemesek számára.

Járt Máltán (Valetta), aztán Szicilíán (Taormina, Siracusa, Riposto).

Július 31-én reggel érkezett Nápolyba, onnan délután már Mészáros Lőrinc gyerekeivel a fedélzetén indult el Amalfi irányába. Augusztus 2-án járt Positano alatt, este Salernónál, másnap újra Nápolyban, ahol augusztus 3-án délután csatlakozott Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea. Rögtön el is indultak Caprira. A sziget előtt lehorgonyoztak, este fél nyolckor beálltak a Marina Grande kikötőbe. 4-én reggel elindultak Sorrento felé, és a Porto Marina di Cassano előtti magas sziklafal alatt strandolással telt a nap. Este újra Capri, alvás a kikötőben. Augusztus 5-én reggel az Amalfi-part mentén újra Salerno felé tartott a ROSE D’OR. (via 444.hu, címlapkép: Németh Dániel/444)

A teljes írás a 444.hu oldalán ide kattintva olvasható.

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?