Pletykafészek

Rákot, magas vérnyomást, pikkelysömört gyógyít ez a fekete mag

Mohamed próféta úgy tartotta, hogy a fekete kömény mindenre jó, csak a halálra nem. Olaja miatt az emberek úgy tekintenek erre a növényre, mint egy csodaszerre. Nem csak számos betegséget gyógyít, de számos neve is van: black seed, fekete kömény, fekete mag, Nigella sativa, hebbet baraka – írja a bien.hu.

1/7 Az egyik leghatásosabb természetes gyógyszer

2/7 Mire van hatással?

Görcsoldó, fájdalomcsillapító és gyulladás csökkentő, baktérium, vírus és gombaölő hatása van. Anti-diabetikus hatása van, csökkenti a magas vérnyomást, májvédő hatása van.

Inzulin szenzitivizáló, interferon indító – az interferon a test egyik fehérjéje, aminek feladata a sejtek közötti ,,kommunikáció”, vírusfertőzés esetén.

Leukotrién antagonista, magyarul, azt az anyagot semlegesíti a szervezetben, aminek hatására kialakul az asztma.

3/7 A felső légutak segítője

A már kialakult pollen és porallergia tüneteit csökkenti, sőt még az ételallergiáét is. Huzamosabb használata (egy éves kúra) az asztmásoknál minimálisra csökkenti az asztmás rohamok számát, és emellé társul a vírus és baktériumölő hatás is, ami egy asztmás számára nagy előnyt jelent.

Amennyiben az allergiaszezon előtt kezdi valaki használni a fekete köményt, adott esetben a tünetek meg sem jelennek. A megfázás és tüdőgyulladás kiegészítő kezeléseként ajánlják.

4/7 Vastagbélrák és ópiát függőség

A hosszú távú kezelés hatékonynak bizonyult az ópiát függőségben szenvedőknél, erről tanulmány is készült.

Vastagbélrák esetén a fekete mag olaj hatékonyabb, nagyobb biztonságú, mint a jelenleg használt gyógyszer, és a vastagbélrák kialakulását is komolyan gátolja. A hab a tortán, hogy nincs mellékhatása.

5/7 Magas vérnyomás és epilepszia

A fekete magnak erős görcsoldó hatása van, emiatt – megfigyelések alapján – a mag vizes kivonata alkalmas az epilepsziás rohamok mennyiségének csökkentésére. Két hónapos kúra esetén, ha naponta 100-200 mg fekete mag kivonatot fogyasztunk, csökkenti a magas vérnyomást.

Csak kiegészítő kezelésként ajánlják, így mindenképpen rá kell kérdezni az orvosnál, mielőtt kúrába kezdenénk.

6/7 Fogyasztása

A fekete magot fogyaszthatjuk fűszerként, teaként, olajként. Külsőleg ecsetelőként használhatjuk, vagy épp inhalálhatunk vele.

A tea elkészítése: két kávéskanálnyi őrölt magot leforrázunk fél liter vízzel, és tíz percig állni hagyjuk. Mint minden gyógytea esetében, ízesítés nélkül érdemes fogyasztani, napi két-három csésze az a mennyiség, ami optimális.

Inhalálás: egy maréknyi őrölt magot egy liter vízzel leforrázunk, és letakarva tíz percet állni hagyjuk. Napjában többször lehet inhalálni. (via bien.hu)

Fotó: Pixabay

Kövessen bennünket a Facebookon is!

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?