Sport

Pontokat veszített a Barcelona nagy riválisa a spanyol bajnokságban

Az Atletico Madrid nem bírt a kiesés elől menekülő Almeriával, akik szinte biztosan a másodosztályban folytatják tovább – írja a liner.hu.

Az Almeria ugyan a LaLigában szerepelhet, nincsenek azon a szinten, hogy megőrizzék ezen tagságukat. A 26 forduló alatt egyetlen egy mérkőzést sem nyertek meg, ami igencsak beszédes, és mindössze 9 pont áll a nevük mellett. A mezőnyből senki nem tudhat magáénak ilyen rossz mérleget, mint az Almeria, akik továbbra is a 20. helyen állnak.

Ennek ellenére képesek voltak pontot szerezni az Atletico Madrid ellen, akik viszont már a dobogóért harcolnak. Nagyon jó lehetőségük volt arra, hogy tovább tapadjanak a Barcelonára, akik a Getafe ellen kisebb gálával gyűjtötték be a 3 pontot. A katalánok jelenleg 57 ponttal állnak a második helyen a 62 pontos Real Madrid mögött. Ancelotti csapata vasárnap a Sevillát fogadja, amit a tévé ezúttal is élőben fog közvetíteni.

A Girona visszacsúszott a 3. helyre, és 56 ponttal várják a folytatást, bár még ők sem játszották le a 26. fordulójukat. Az Atletico igen, de ahelyett, hogy 54 pontra zárkóztak volna fel, egy 2-2-es döntetlennel távoztak a biztos kiesőnek tartott otthonából. Joggal lehetnek csalódottak, hiszen nemrég még kiütést ünnepeltek, most pedig kvázi magukat ütötték ki.

A mérkőzés álomszerűen kezdődött a madridiak számára, amikor Correa már a 2. percben eredményes volt. Erre jött Romero válasza a 27. percben, és ugyan De Paul a második félidőben, az 57. percben vezetéshez juttatta a csapatát, Romero pár perccel később ismét gólt szerzett, és ezzel kialakult a végeredmény.

Az Atletico Madrid legközelebb február 29-én lép pályára, ami egy rendkívül nehéz meccsnek ígérkezik a Bilbao otthonában, akik legutóbb odahaza győzték le a Gironát. Minden esélyük megvan arra, hogy az Atletico Madrid is belefusson egy pofonba, majd pár nappal később a Real Betis ellen fognak játszani. (via liner.hu)

Fotó: EPA/Carlos Barba

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?