Sport

Nemzeti Vágta – Kisorsolták az előfutamok sorrendjét

Kisorsolták a 16. Nemzeti Vágta előfutamainak sorrendjét kedden Budapesten, a Nemzeti Lovardában. A szeptember 30-án és október 1-jén tartott eseményen 15 előfutamban 60 magyarországi és határontúli település felnőtt lovasa versenyezhet a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpontban a leggyorsabbnak járó elismerésért.

A megmérettetésen a korábbi évek hagyományainak megfelelően idén is lesz nemzetközi futam. Nyolc ország (Ausztria, Bahrein, Csehország, Hollandia, Horvátország, Mongólia, Nagy-Britannia és Svájc) részvételével zajlik majd a verseny, melyen Magyarország idén nem vesz részt.

A 32 fiatal lovas indulhat a Kishuszár Vágtán; ezen kívül lesznek hagyományőrző bemutatók, fogatvágta, kocsitolóverseny és jótékonysági sztárfutam is. A programokat a Szilvásváradi Ménes lipicai lovas bemutatója zárja – ismertette a programokat Szotyori Nagy Kristóf versenyigazgató.

Mint mondta, az előző évekhez képest több változás is lesz: Szilvásváradon négy lovas fog egyszerre starthoz állni az előfutam során, az elővágtákon és a döntőn pedig magyarországi település csak magyar tenyésztésű lóval indulhat.

A 16. Nemzeti Vágta szeptember 30-én és október 1-jén Szilvásváradon tartott döntőjét a Duna televízió közvetíti.

Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt

Ha tetszett a cikk és érdekesnek találta, kérjük, hogy ossza meg ismerőseivel!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük