Belpol

Hoppá! Nem léphet be Amerikába Orbánék egyik kedvenc propagandistája

Ugyanis elutasították Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztőjének amerikai vízumkérelmét – számolt be a 24.hu.

Szöllősi a Facebookon azt írta, a chicagói magyar közösség meghívására vett volna részt az észak-amerikai magyarok hagyományos futballtornáján, az Árpád-kupán, amelyet a 25. jubileumi alkalomból a Chicagói Magyar Kultúrtanács felkérésére pénteken nyitott volna meg.

Mindez azért különösen érthetetlen, mert újságíróként és Magyarország hivatalos képviselőjeként, nagykövetként tagadták meg a beutazásomat – fejezte ki értetlenségét.

Szöllősi azt írta, nem a személyes sérelmet fájlalja, bár „eléggé mellbevágó” hogy persona non grata lett az USA-ban, és fontos lett volna számára a találkozás az amerikai magyar barátokkal, sporttársakkal. Ami megfogalmazása szerint inkább fáj, az a megaláztatás, amely így a hazámat és a nemkívánatosnak minősített sajtót, a média képviselőjét és a sportújságírócsaládot éri a szólásszabadság valamikori fellegvárának és élharcosának számító Egyesült Államok részéről.

Szöllősi úgy értelmezi a vízumkérelme elutasítását, hogy az Egyesült Államok tőle, „a magyar sportújságírótól félti az amerikai demokráciát”, miközben „a hidegháborús időket idéző, finoman fogalmazva is zavarba ejtő” döntést hoz egy szövetségesének a polgárával szemben. (via 24.hu)

Kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?