Közélet

Pintér meghallgatását kéri a DK a kórházakban tomboló higiéniai válság miatt

Rendkívüli ülést hívott össze október 17-re és kezdeményezte Pintér Sándor belügyminiszter meghallgatását az Országgyűlés Népjóléti Bizottságában a Demokratikus Koalíció a magyar kórházak kritikussá vált higiéniai állapota miatt. Legutóbb a Szent Margit Kórházból jelentettek ágyipoloska-fertőzést, sőt patkányt észleltek a Szent János Kórház szülészeti osztályán – tájékoztatta a Közbeszédet Varga Zoltán a DK országgyűlési képviselője, aki egyben az Országgyűlés Népjóléti Bizottságának az elnöke.

A Demokratikus Koalíció szerint az állami egészségügy higiéniai válsága már a betegek egészségét, sőt életét veszélyeztető kórházi fertőzések tömeges elterjedésével fenyeget.

Mint azt Varga írta, az Orbán-kormány még az alapvető tisztasági intézkedésekre sem ad elég pénzt az állami kórházaknak, így a súlyos kormányzati megszorítások miatt sok helyen már nincs pénz WC-papírra, tisztítószerekre, szakszerű takarításra és rendszeres rovar- és patkányirtásra sem.

Hozzátette: a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány azonban szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után, hogy a milliárdos elitnek épülő magánkórházak helyett erős állami egészségügy és tiszta kórházak működjenek hazánkban – húzta alá a képviselő.

Kapcsolódó

Kép: MTI/Szigetváry Zsolt

Ha tetszett a cikk és érdekesnek találta, kérjük, hogy ossza meg ismerőseivel!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük