Belföld

Orvosi szinten legalizálni kell a marihuánát, és el kell felejteni a kapudrogelméletet

Múlt héten megszavazta a marihuána legalizációját a német parlament: április 1-jétől a felnőttek számára engedélyezik a termesztést és bizonyos mennyiségek személyes használatra történő birtoklását – írja a 24.hu.

Ennek apropóján beszélt az RTL Reggeli című műsorában a fű legalizálásának hazai lehetőségeiről Zacher Gábor toxikológus.

Mint mondta:

Magyarország messze van egy német típusú szabályozástól, pedig valamilyen enyhítésre szükség lenne. Zacher szerint első sorban első lépésként orvosi szinten kellene legalizálni a marihuánát, második lépésként pedig a szer dekriminalizálását kellene elérni, ugyanis Magyarországon az évi nyolcezer kábítószeres ügynek a fele ezzel kapcsolatos.

Megfelelő indikációban jól használható, nem azt jelenti, hogy mindenre jó

– mondta Zacher a szerhasználatról.

Azt is kijelentette, hogy a kapudrogelméletet el kell felejteni. Senki sem lesz drogfüggő egyszeri kipróbálástól, ha azt megfelelő körülmények között teszi.

Zacher szerint komolyabb probléma, hogy egyre fiatalabbak nyúlnak veszélyes szerekhez például a kristályhoz, valamint egyre magasabb az öngyilkosok száma a kiskorúak körében. (via 24.hu)

Fotó: Facebook

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?