Belpol

Óriási a tanárhiány – így kezelné a katasztrófa közeli helyzetet a DK

Már most 16 ezer tanár hiányzik az állami oktatásból az MNB elemzése szerint, ráadásul a következő években sokkal többen mennek nyugdíjba, mint amennyi pályakezdő tanár kerül ki az egyetemekről – fogalmazott a Közbeszédnek küldött közleményében Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció (DK) szóvivője, országgyűlési képviselője.

A Demokratikus Koalíció szerint csak európai szintű bérekkel lehet a pedagógusi pályára vonzani a fiatalokat, és a pályán tartani a jelenleg dolgozó tanárokat. Szociáldemokrata pártként ezért szorgalmazzuk már régóta a pedagógusbérek minimum 50 százalékos emelését, a pedagógusok munkaterheinek csökkentését és a tanári pálya nagyobb megbecsülését – írta a DK-s politikus.

Barkóczi Balázs úgy fogalmazott: az Orbán-kormány azonban hagyja kivérezni az állami iskolákat, hiszen a milliárdos elit gyerekeinek a drága magániskolákban biztosítják az oktatást.

Ezt a Demokratikus Koalíció, Magyarország egyetlen szociáldemokrata pártja nem fogja tétlenül nézni. Maradunk szociáldemokraták és európai magyarok, akik a milliárdos elitet és a külföldi nagyvállalatokat kiszolgáló Orbán-kormány ellen küzdenek – olvasható a lapunknak küldött közleményben.

Címlapkép: Eduline

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük