Belföld

Egy 43 éves férfi, lopott taxival okozta az Árpád hídon történt halálos balesetet

A BRFK közleménye szerint egy 43 éves férfi okozta a szerda éjszakai balesetet az Árpád hídon egy korábban ellopott taxival, amelyben hárman életüket vesztették, négyen pedig megsérültek.

A BRFK közleménye szerint a főváros III. kerületében, a Tavasz utcában állt meg egy taxisofőr pihenni csütörtök éjszaka. A női taxisofőr a kocsija mellett dohányzott, amikor 22 óra 20 perckor egy idegen férfi ült be a jármű volánja mögé. Az autó tulajdonosa megpróbálta megakadályozni a férfit a lopásban, de egy rövid dulakodást követően nem járt sikerrel.

A tolvaj ezután a forgalommal szemben felhajtott az Árpád hídra, ahol összeütközött egy szabályos közlekedő autóval a lehajtón, ekkor azonban még nem sérült meg senki. A férfi folytatta útját a forgalommal szemben Pest irányába, majd a margitszigeti lehajtó után egy személyautónak és egy másik taxinak ütközött.

A halálos karambolban a 43 éves tolvaj, valamint a szabályosan közlekedő Suzuki gépkocsit vezető 34 éves férfi és 32 éves női utasa vesztette életét. A másik taxi sofőrjét és 3 utasát a tűzoltók vágták ki a roncsból, majd a mentők kórházba szállították.

A BRFK jármű önkényes elvétele bűntett, valamint halálos közúti baleset okozása miatt indított büntetőeljárást. Szakértők bevonásával vizsgálják azt is, hogy a balesetet okozó 43 éves férfi milyen sebességgel haladt a baleset idején  és azt is, hogy volt-e szervezetében alkohol, vagy bármilyen bódító hatású szer.

A balesetet okozó férfit a tragédia előtti hajnalon már előállították a III. Kerületi Rendőrkapitányság egyenruhásai, mert arról érkezett bejelentés, hogy zavartan viselkedik. A kiérkező rendőrök csekély mennyiségű kábítószergyanús anyagot találtak nála, és a gyorsteszt is pozitív eredményt mutatott, ezért mintavételre előállították, majd kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. Mivel az őrizetbe vétel feltételei nem álltak fenn, ezt követően szabadon bocsátották – olvasható a police.hu közleményében.

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük