Gazdaság

Nagy a baj: vállalkozók százezreit teheti tönkre Orbán különadója

Újabb brutális megszorítást rejtett el az Orbán-kormány az adótörvények módosításai között, egy új különadót vetnek ki azokra, akiknek van munkájuk, de mivel nem élnek meg belőle, mellette egyéni vállalkozóként is dolgoznak – tájékoztatta a Közbeszédet Varju László, a DK energia-és rezsiügyi árnyékminisztere.

Varju László kiemelte, hogy miután a gürcölő magyarok a saját havi fizetésükből már megfizették az adót Orbánnak, még egyszer megadóztatják a vállalkozóként szerzett jövedelmüket is.

Az Árnyékkormány szerint amíg az Orbán-kormány újabb és újabb különadókat, megszorításokat vezet be, valamint a külföldi nagyvállalatokat pénzeli, addig egy szociáldemokrata kormánynak a magyar vállalkozásokat kell támogatnia – írja a képviselő.

A DK politikusa hangsúlyozta, az Orbán-kormány nem turkálhat megint azok a zsebében, akiknek van tisztességes munkájuk, de mellette kényszervállalkozók is, mert nem élnek meg a fizetésükből.

Hozzátette, a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után. Nem kellenek megszorítások, és nem a külföldi nagyvállalatokat kell támogatni, hanem a magyar vállalkozókat segíteni. Mindenható vállalati profit helyett európai fizetéseket és nyugdíjakat, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarunk – írja Varju László a lapunknak eljuttatott közleményben.

Fotó: Pixabay

Ha tetszett a cikk és érdekesnek találta, kérjük, hogy ossza meg ismerőseivel!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük