Közélet

Elszabadult a költségvetési hiány, de Orbán továbbra is alacsony adókkal segíti a nagyvállalatokat és a milliárdosokat

Drasztikusan nőtt az állami költségvetés hiánya az Orbán-kormány legfrissebb közlése szerint. Ezt a pénzt Orbánék nyilván újabb megszorításokkal és újabb kölcsönökkel fogják pótolni – számolt be a Közbeszédnek dr. Dávid Ferenc, a DK gazdasági árnyékminisztere.

Az Árnyékkormány szerint amíg Orbán megszorításokkal és az államadósság növelésével tovább fokozza a gazdasági válságot, addig egy szociáldemokrata kormány bér- és nyugdíjemelésekkel, valamint az uniós pénzek hazahozatalával indítaná újra a magyar gazdaságot – tájékoztatott a szakpolitikus.

Kiemelte, azért ekkora a költségvetési hiány, mert az Orbán-kormány megszorításai, adó- és áremelései miatt az embereknek és a vállalkozásoknak egyre kevesebb a pénzük, így egyre kevesebb adót tudnak belőlük kisajtolni. Amíg azonban a magyar embereknek és vállalkozásoknak csak megszorítások, addig a külföldi nagyvállalatoknak és a milliárdos elitnek alacsony adók és állami támogatások jutnak – írta.

Dávid Ferenc hangsúlyozta, a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után. Mindenható vállalati profit helyett európai béreket és nyugdíjakat, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarunk – zárta közleményét a politikus.

Fotó: MTI/Kovács Attila 
Ha tetszett a cikk és érdekesnek találta, kérjük, hogy ossza meg ismerőseivel!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük