Belpol

A NER-rokonok védelme helyett a katonák szolgálati nyugdíjának visszaállítását követeli az MSZP

Sógorokra és apósokra is kiterjeszti a vezérkari főnök honvédségi védelemmel kapcsolatos hatáskörét egy új kormányrendelet, ennek következtében például a jövőben Tiborcz Istvánnak is járhat honvédségi védelem – tájékoztatta a Közbeszédet Harangozó Tamás, országgyűlési képviselő, a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság MSZP-s alelnöke.

Harangozó szerint ez felháborító annak fényében, mennyi gond sújtja jelenleg a magyar honvédséget.

Indokként említette, hogy nemrég rúgtak ki százakat ugyanis a katonaságtól.

“Emellett teljes jogfosztással éltek gyakorlatilag, a honvédelmi dolgozók jogállása ugyanis már egy egyszerű kormányrendelettel bármikor módosítható, kiszolgáltatott és függő helyzetbe hozva azokat, akik akár az életüket is áldozzák a hazájukért” – ismertette.

Hozzátette, hogy a hadsereget emellett még a létszámhiány is sújtja, extra terhet téve ezzel a még meglévő állomány tagjaira.

Lapunknak küldött közleményében kiemelte, hogy ebben a helyzetben a kormány legfontosabb intézkedése, hogy kiterjesztették a NER-rokonokra is a vezérkari főnök honvédségi védelemmel kapcsolatos hatáskörét. Nem a honvédelmi dolgozók életpályamodelljének rendezése, a szolgálati nyugdíj visszaállítása a fontos számukra. Szégyen – minősítette a kormány intézkedéseit.

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd (illusztráció)

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.