Belpol

MSZP: az Orbán-kormány pénzt hazudik az emberek zsebébe, miközben a munkavállalók kétharmadának kevesebbet ér a fizetése

Tavaly a munkavállalók csaknem kétharmada azzal szembesült a statisztikai adatok alapján, hogy kevesebbet ér a fizetése, miközben 2022-ben még csak a dolgozók 33 százalékának csökkent a fizetésének vásárlóereje – tájékoztatta a Közbeszédet Komjáthi Imre országgyűlési képviselő, az MSZP társelnöke.

Komjáthi elmondta, hogy a dolgozók 61,8 százalékának körében mért reálbércsökkenés súlyozott átlag szerint nagyjából 13 százalék volt.

Az MSZP politikusa szerint “ebből is látszik, hogy az Orbán-kormány csak a szavak szintjén foglalkozik a munkavállalókkal, hiszen pénzt hazudik az emberek zsebébe, azt mondják, hogy törődnek az emberekkel, miközben sok tekintetben nehéz helyzetbe hozzák a munkavállalókat”.

Komjáthi Imre kiemelte, hogy “a kormány 2010 óta azzal magyarázza a külföldi nagyvállalatok adófizetői pénzzel való telepumpálását, hogy arra azért van szükség, mert ennek elmaradása esetén ezek a cégek „összepakolnak és elmennek”.

A szocialista politikus szerint

ezzel szemben a magyar munkavállalók vándoroltak el Magyarországról.

Az MSZP szerint valódi megbecsülés kell a dolgozóknak. Komjáthi Imre hozzátette: “a munkavállalók megbecsüléséhez és jólétük megteremtéséhez elegendő forrás áll rendelkezésre, ám a kormány nem biztosítja azt, hiányzik a részéről az akarat és a motiváció is”.

“A magyar munkavállalóknak is jár a jólét, a megbecsülés, az odafigyelés, a gondoskodás és a biztonság, mivel semmivel sem érnek kevesebbet, mint a német, a svájci vagy luxembourgi társaik” – zárta közleményét az MSZP társelnöke.

Címlapkép: Komjáthi Imre országgyűlési képviselő, az MSZP társelnöke, fotó: MSZP.hu