Belpol

DK: Varga Mihály meghallgatását kezdeményezzük a Pénzügyminisztérium sikkasztási botrányában

Az Orbán-kormány elmúlt 14 évének egyik legnagyobb korrupciós botránya rajzolódik ki a 24.hu cikke alapján – mondta el Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese délutáni sajtótájékoztatóján.

A DK-s politikus közleményében arról tájékoztatta a Közbeszédet, hogy a Varga Mihály vezette Pénzügyminisztérium 54 tisztviselőjét, köztük osztályvezetőket, egy főosztályvezetőt és egy volt helyettes államtitkárt is azzal vádolnak, hogy iparszerűen lopták el az uniós pénzeket.

A Demokratikus Koalíció szerint Varga Mihály nem hallgathat tovább a minisztériumát behálózó, uniós pénzeket sikkasztó maffiáról, “ezért a pénzügyminiszter meghallgatását kezdeményezzük az Országgyűlés Költségvetési Bizottságában”.

A DK-s politikus beszélt arról is, hogy “Varga Mihálynak el kell számolnia azzal, hogyan lophatták el iparszerűen az európai uniós pénzeket a saját beosztottjai. Nem fogjuk hagyni, hogy Varga Mihály és a főnöke, Orbán Viktor megússza az elmúlt 14 év egyik legnagyobb korrupciós botrányát”.

Arató hozzátette: “elegünk van az Orbán-rendszerből, a mindent megúszó fideszes milliárdosokból, a közpénztolvajokból, és a szabadon engedett fideszes pedofilokból is”.

Itt az ideje, hogy a szociáldemokraták és zöldek, Dobrev Klára és Karácsony Gergely vezetésével együtt vessenek véget az Orbán-rendszernek – zárta a szerkesztőségünknek küldött nyilatkozatát a DK képviselője.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.