Belpol

MSZP: az egészségügy nem lehet üzlet!

A Fidesz tovább folytatja az elmúlt 14 év rombolását az egészségügyben, nem elég az orvoshiány, nem elég a sok bezárt kórházi osztály, nem elég a várólisták szégyene, most a gyógyszerellátást akarják átjátszani valamelyik fideszes haver zsebébe – írja a Közbeszédnek küldött közleményében Gurmai Zita országgyűlési képviselő, az MSZP frakcióvezető-helyettese.

A szocialista politikus elmondta: úgy látszik, hogy a kormánynak már az emberek gyógyszerellátásának biztonsága sem számít, hiszen még a gyógyszerészeti kamara elnöke is úgy fogalmazott, hogy „beláthatatlan következményei” lehetnek a betegbiztonságra nézve a jogszabály-módosításnak.

A tervezet értelmében a jövőben nem minden patikában lenne kötelező a gyógyszerész jelenléte, a vidéki fiókgyógyszertárak asszisztensekkel is működhetnének.

Gurmai szerint a mostani koncessziós tervek nyilvánvalóan nem szakmai, hanem gazdasági szempontok alapján születtek, tehát a kormány mutyija már az emberek életét sodorja veszélybe!

A kórházi patikák koncesszióba adása és a működtetési szabályok lazítása azt jelzi, hogy itt valaki a gyógyszerellátásból akar nagyon meggazdagodni úgy, hogy közben veszélyezteti a betegek gyógyulását! Az intézkedéstől sem fejlettebb, sem jobb ellátás nem várható, a rendkívül jelentős gyógyszerhiányt sem enyhíti, ez az egész csak a fideszes haverok pénzéhségének kielégítéséről szól!

Fotó: mszp.hu

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?